SCOALA DE

SOFERI

TIMISOARA

  • SCOALA DE SOFERI TIMISOARA
    SCOLARIZARE SI EXAMENe


ȘCOLARIZAREA

Legislația Rutieră

În prima zi de luni, după înscriere, cursanții vor începe școala de șoferi, cu partea teoretică. Cursurile de legislație rutieră se desfașoară de luni până vineri la sediul școlii de șoferi Euro Driver Company pe strada Ariadna numarul: 43, în intervalul 17.00-19.50.

Legislația rutieră este predată pe module, în fiecare zi predându-se un volum de informații diferit de cel din celelante zile. Cursul este interactiv , extrem de eficient și explicat predat intuitiv și demonstrativ de către domnul profesor inginer Babeu Ioan.

La finalul cursului de legislație se va susține un test de evaluare a cunoștințelor. După susținerea acestui test, instructorul auto va primi caietul cursantului ce a obținut un punctaj de minim 22 de puncte și va putea programa prima ședință de conducere auto, în acord cu programul cursantului, începând din prima zi de miercuri, după finalizarea cursului.

examen traseu scoala de soferi timisoara

Pregătirea Practică

Orele de pregătire practică se programează în acord cu programul cursantului în intervalul săptămânal : luni -vineri între orele 8.00 - 20.00.

Pregătirea practică începe cu o ședință de inițiere, urmând ca elevul să fie introdus progresiv în trafic, abordându-se programa școlară progresiv, de la deplasare cu viteză redusă către deplasare cu viteză ridicată și de la tehnici de bază către tehnici complexe.

În timpul regătirii, cursantul va dobândi toate cunoștințele necesare pentru a fi un bun conducător auto.

Cursul de conducere este compus din 15 ședințe de conducere auto având durata de 100 de minute. În aceste ședințe, cursantul va conduce atât în municipiul Timișoara cât si în localitățile învecinate, va aborda toată gama de intersecții, va învăța să parcheze autovehiculul lateral, cu fața, cu spatele, oblic, cu fața și cu spatele, să întoarcă dintr-un viraj sau prin manevre înainte-înapoi, să pornească autovehiculul din rampă.

La ultima ședință de conducere, instructorul auto va efectua simulări de examen, pentru ca viitorul candidat să-și cunoască șansele reale de promovare a examenului practic.

Înainte de finalizarea pregătirii practice cursantul va merge la sediul școlii Euro Driver unde va mai sustine o evaluare a cunoștințelor teoretice pe calculator, apoi va primi dosarul și va putea susține examenul de sală cu D.R.P.C.I.V. Timiș

 

EXAMENUL

Examenul teoretic se susține la Iulius Mall, începând cu ora 8.00, candidații trebuie să se prezinte având asupra lor buletinul de identitate și dosarul de școlarizare.

Vor solicita un număr de ordine, apoi vor sustine proba scrisă. După promovarea probei scrise, angajații DRPCIV Timiș vor programa candidatul declarat ADMIS pentru susținerea examenului de traseu, iar pe cel declarat RESPINS pentru repetarea examenului scris.

 

Scoala de soferi Euro Driver are programate examene de sală în următoarele date:

 

Luna IANUARIE 2018 :

9, 10, 11, 14, 15

 

Luna MARTIE 2019 :

11, 12, 13, 14, 15

 

LUNA MAI 2019 :

13, 14, 15, 16, 17

 

Examenul practic, începe la ora 8.00 din curtea scolii de soferi Isac, aflată pe strada Bacalbașa din zona Fraidorf, municipiul Timișoara. Candidații trebuie să aibă asupra lor dosarul de școlarizare și cartea de identitate.

Durata probei practice este de minim 25 de minute de deplasare pe artere și străduțe plus cel puțin două manevre de îndemanare cu autovehiculul (parcare, pornire de pe loc din rampă, mersul înapoi). Durata maximă a probei este de 50 de minute.

 

examen traseu scoala de soferi timisoara

 

Telefon instructor:
0722-788.031
  • Scoala de soferi Timisoara
    PAGINI

Copyright 2018 Scoala de soferi Timisoara - P.F.A. Chiriches.