SCOALA DE

SOFERI

TIMISOARA

  • SCOALA DE SOFERI IN TIMISOARA
    SCOLARIZARE SI EXAMENe


ȘCOLARIZAREA

Pregătirea Teoretică

În prima zi de luni, după înscriere, cursanții vor începe școala de șoferi, cu partea teoretică.
Cursurile de legislație rutieră se desfașoară de luni până vineri la sediul școlii de șoferi Euro Driver Company pe strada Ariadna numarul: 43, în intervalul 17.00-19.50.

Legislația rutieră este predată pe module, în fiecare zi predându-se un volum de informații diferit de cel din celelante zile.
Cursul este interactiv , extrem de eficient, explicat, predat intuitiv și demonstrativ de către domnul profesor inginer Babeu Ioan.

scoala de soferi timisoara examene

La finalul cursului de legislație se va susține un test de evaluare a cunoștințelor.
După susținerea acestui test, instructorul auto va primi caietul cursantului ce a obținut un punctaj de minim 22 de puncte și va putea programa prima ședință de conducere auto.
Prima ședință de conducere va putea fi programată după după finalizarea cursului de legislație începând cu ziua de miercuri.

 

Pregătirea Practică

Orele de pregătire practică se programează în acord cu programul cursantului în intervalul săptămânal : luni-vineri între orele 8.00 - 22.00.

Pregătirea practică începe cu o ședință de inițiere, urmând ca elevul să fie introdus progresiv în trafic, abordându-se programa școlară progresiv, de la deplasare cu viteză redusă către deplasare cu viteză ridicată și de la tehnici de bază către tehnici complexe.

În timpul regătirii, cursantul va dobândi toate cunoștințele necesare pentru a fi un bun conducător auto.

scoala de soferi timisoara practica

Cursul de conducere este compus din 15 ședințe de conducere auto având durata de 100 de minute.
În aceste ședințe, cursantul va conduce atât în municipiul Timișoara cât si în localitățile învecinate, va aborda toată gama de intersecții, va învăța să parcheze autovehiculul lateral, cu fața, cu spatele, oblic, cu fața și cu spatele, să întoarcă dintr-un viraj sau prin manevre înainte-înapoi, să pornească autovehiculul din rampă.
La ultima ședință de conducere, instructorul auto va efectua simulări de examen practic, pentru ca viitorul candidat să-și cunoască șansele reale de promovare a examenului de traseu, apoi va înmâna cursantului caietul cu cele 15 ședințe de conducere efectuate.
După finalizarea orelor de conducere auto, cursantul se va deplasa la sediul școlii de șoferi Euro Driver și va înmâna caietul cu orele de conducere , secretarului școlii de șoferi Euro Driver.
Secretarul va finaliza dosarul de școlarizare și îl va înmâna cursantului care se va programa singur, online la examenul de sală la o dată și o oră aleasă de el.
Cursanții cu noțiuni reduse de folosire a calculatoarelor, pot solicita secretarului să-i ajute cu programarea online.
Pe linkul de mai jos puteți accesa pagina D.R.P.C.I.V. Timiș unde vă puteți programa online:

https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/formular/35/theoryExamination

 

EXAMENUL PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE AUTO

EXAMENUL TEORETIC

Examenul teoretic se susține la Iulius Mall, în ziua și la ora aleasă prin programarea online.
Candidații trebuie să se prezinte având asupra lor buletinul de identitate și dosarul de școlarizare.

Va fi verificat dosarul și preluate datele personale, li se va face fotografia pentru permisul auto, apoi li se va înmana un cod de bare cu care vor fi îndrumați catre un calculator pentru a susține proba teoretică.

scoala de soferi Timisoara examen sala

Rezultatul se va afla pe loc, la momentul finalizării chestionarului.
După promovarea probei scrise, angajații DRPCIV Timiș vor programa candidatul declarat ADMIS pentru susținerea examenului de traseu , iar pe cel declarat RESPINS pentru repetarea examenului scris.

EXAMENUL PRACTIC

Examenul practic, începe la ora 8.00 din curtea școlii de șoferi Isac, aflată pe strada Bacalbașa din zona Fraidorf, municipiul Timișoara.
Candidații trebuie să aibă asupra lor dosarul de școlarizare și cartea de identitate.

Durata probei practice este de minim 25 de minute de deplasare pe artere și străduțe plus cel puțin două manevre de îndemanare cu autovehiculul (parcare, pornire de pe loc din rampă, mersul înapoi).
Durata maximă a probei este de 50 de minute.

examen traseu scoala de soferi timisoara

 

Telefon instructor auto Florian Chiricheș:
0722-788.031
  • Scoala de soferi Timisoara
    PAGINI

Copyright 2018 Scoala de soferi Timisoara - P.F.A. Chiriches.